2 oktober 2008

RADIO STJÄRNOR!!



Idag var de alltså dags för Radio p4 Västernorrland att komma på ett besök i vår danslektion. Vi sjung och pratade och jag måste säga att jag låter riktigt bra när blir intervjuad, inte allför många borttappade trådar som man brukar få när någon håller en mick framför munnen:P

LYSSNA PÅ OSS HÄR!!!!

Just nu ha vi massor att göra, showen börjar närma sig och det känns som det börjar bli på riktigt, låtar att göra audition för och lära in. Även några låtar ska provuppträdas imorgon för ett mindre uppträdande på Kramm i Kramfors om några veckor. KOM OCH KOLLA!!!! Jag kommer att uppdatera er om datumet. Det är alltså låtar att öva in samt stämmor och mitt i alltihopa så kommer vardagslivet in och jag sitter och tänker, "hm...jag måste nog städa idag....". Haaha får väll repa medans jag skurar badrummet. Jag ska nog göra som jag alltid gör, skriv ner allt och allt eftersom kryssa över...skön känsla=)

Ska bli skönt att få helg och åka hem för att mysa men lite stressad för att repa in saker och läxor som ska bli klara, men får nog studera lite i helgen också, de är ju ändå bara underbara uppgifter vi håller på med!!!

En sista sak innan plikten kallar: Mamma? Hittade du hit? Ser du att Anna har en svamp i örat i den nedanstående inlägget?;)

LÄS ARTIKELN OM OSS FRÅN P4:AS HEMSIDA:

15:05 torsdag 2 oktober 2008

Lyssna på oss här!!!!!!!!

Hola showarElever vid Hola folkhögskola. Framtidens skådespelare och musikalartister utbildas nu på en alldeles ny ettårig utbildning på Hola folkhögskola mellan Kramfors och Sollefteå.

En alldeles ny artistutbildning har startat i Västernorrland i höst. Det är Hola Folkhögskola som har tio elever, åtta tjejer och två killar, på ett ”Sceniskt förberedelseår”. Till den här utbildningen kommer många som själv övat och uppträtt i olika sammanhang, och läst inriktningar mot dans, musik och teater på gymnasienivå, men ännu inte känner sig riktigt mogna att söka vidare till högre utbildningar.
– Arbetsmarknaden är mycket tuff, säger Hans-Olof Furberg som är lärare, men då och då är det någon som lyckas att ta sig allra högst upp och man kan inte stoppa människors drömmar.
Men det kan finnas jobb för alla om man tänker på vad många olika nivåer det finns, som man kan sjunga, dansa och uppträda på. Här utbildas kanske även framtidens musiklärare och bakgrundsdansare, förutom toppartisterna, funderar Hans-Olof Furberg. Jimmi Edlund från Herrskog, Kramfors, har redan gått tre år på Ådalsskolans musikallinje och ser det här året som ett fjärde år. Hans dröm är att bli skådespelare och han har redan sökt vidare utbildning.
Linda Knutsson från Kramfors är undersköterska men drömmer också om skådespelarjobb. Therese Broberg från Sundsvall vill jobba inom show- och musikalområdet. Det gäller att jobba hårt och veta vad man vill, säger hon. Hon tycker redan att hon under de fem första veckorna på Hola har blivit dubbelt så bra som hon var! Det är bra lärare och en bra kvalitet på utbildningen, tycker hon. Under året på Hola är det mest praktiska övningar i sång, dans och teater. Men en del teori finns också.
– Det är viktigt att lära sig bra engelska och att lära sig skillnaden mellan amerikansk och engelsk engelska till exempel, säger Hans-Olof Furberg, liksom att kunna olika dialekter på svenska.
– Vi lär oss också lite om kroppen och anatomin eftersom det är viktigt för dansare och skådespelare t ex, säger Jimmi Edlund.

Ulla Öhman

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej

En sak som är jätte jätte viktigt som många glömmer bort är att kunna läsa noter bra och behärska musikteori. Gick själv en termin på Teaterhögskolan Musikal utbildning i Göteborg men var tvungen att hoppa av på grund av brister i Musik teori och notlära.

Lycka till